Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу

...
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Обвинени в данъчни измами за близо 1 млн. лв. отиват на съд

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против четирима душиза присъединяване в проведена незаконна група, правила закононарушения против данъчната система, заяви Нова.

Според обвиняването групата е работила на територията на София и в област Стара Загора. Участниците в нея направили машинация, ощетилабюджета с над 900 000 лева изискуем, само че невнесен Данък добавена стойност. Теосъществявалитърговска активност в страната с горива, дошли като вътрешнообщностни доставки от страни в Европейски Съюз, за които получателят не дължи налог добавена стойност. Това е ставало посредством следено от обвинените сдружение.

За да осъществят по-голяма облага и да станат по-конкурентноспособни, участниците в групата почнали да внасят горива не от името на действително настоящото комерсиално сдружение, а на основани и следени от тях компании от вида „ изчезнал търговец “.

Впоследствие кухите сдружения симулирали писмено продажби към действителния адресат. Това давало опция на действителния адресат на горивата да приспада данъчен заем по издадените фактури. За да се прикрие лъжливата скица, горивата и петролните артикули, предмет на вътрешнообщностно придобиване, били влагани по документи в данъчен склад, благосъстоятелност на сдружението действителен адресат./БЛИЦ

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР