Специализираната прокуратура се e самосезирала по изнесена на 5 януари

...
Специализираната прокуратура се e самосезирала по изнесена на 5 януари
Коментари Харесай

Прокуратурата и КПКОНПИ проверяват Пеевски заради продажба на имоти |

Специализираната прокуратура се e самосезирала " по изнесена на 5 януари 2022 година информация в електронното издание на вестник " Капитал " по отношение на изказвания за осъществено закононарушение от депутат, включен в листата Магнитски ". Наблюдаващ прокурор е разпоредил осъществяване на инспекция на КПКОНПИ, оповестиха във вторник от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

В се твърди, че глобената от Съединени американски щати по закона " Магнитски " компания на депутата Делян Пеевски " Интръст " е продавала парцели в цялата страна за близо 5 млн. лв., а в дните към коледните празници е пристъпила към продажба и на парцели в София и покрайнините.

" Впоследствие към прокурорската кореспонденция са присъединени два сходни сигнала на Гражданско придвижване „ Боец “. Първоначално сигналите са импортирани в ГДБОП-МВР. Същинска инспекция по случая от органите на ГДБОП-МВР не е осъществявана поради събитието, че сигналите са ориентирани против лице, което е депутат, надлежно се употребява с имунитет, според член 70 от Конституцията на Република България. По тази причина сигналите са препратени по подготвеност на Специализираната прокуратура, защото са против лице, което има качеството на депутат - висша обществена служба, според член 6 от Закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество " - оповестяват още от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

След привършване на инспекцията, " с оглед високия медиен интерес, Специализираната прокуратура ще даде спомагателна информация ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР