Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност шест лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност шест лица за участие
Коментари Харесай

Обвиниха шестима за участие в група за изнудване

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност шест лица за присъединяване в проведена незаконна група за изнудване посредством закани и нанасяне на телесни повреди на лица, забавили погасяването на отговорности към кредитно сдружение.

Те са арестувани на 23.03.2021 година при профилирана полицейска интервенция на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура. При претърсвания на употребени от тях адреси и коли са открити и конфискувани мобилни телефони и СИМ-карти, описи с имена, адреси и суми, бухалки, както и други доказателства.

Събраните по досъдебното произвеждане доказателства сочат, че групата е била образувана през януари 2019 година и е събирала задължения на лицензиран кредитодател на територията на Софийска област. Тя е първата с сходна активност, ръководена от жена. Всеки от участниците в незаконното съдружие е заемал несъмнено равнище в йерархията и е изпълнявал строго избрани функционалности.

Жертвите на изнудване са били най-вече ниско образовани и малоимотни хора. Някои от тях били принудително принуждавани да погасяват предварително кредитните си отговорности в цялостния им размер.

В хода на следствието са разпитани огромен брой очевидци, измежду които и потърпевши от незаконната активност.

С постановления на наблюдаващ прокурор на шестимата упрекнати е наложено задържане до 72 часа.

Днес, 25.03.2021 година, в Специализирания углавен съд ще бъде импортирано искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за всеки от тях.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР