Специализираната прокуратура приключи разследването за търговия с влияние срещу народния

...
Специализираната прокуратура приключи разследването за търговия с влияние срещу народния
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата приключи разследването срещу депутата Димитър Аврамов за търговия с влияние

Специализираната прокуратура завърши следствието за търговия с въздействие против народния представител Димитър Аврамов.

На Аврамов и двама негови помагачи са повдигнати прецизни обвинявания за търговия с въздействие, при продължавано закононарушение, осъществено в съучастничество. Изготвя се обвинителен акт против тях и следва внасянето му в Специализирания углавен съд. Разследването на Специализираната прокуратура откри, че в интервала от 06.07.2012г. до 17.07.2012г., в гр. Бяла Слатина, в гр.Плевен, в гр. Монтана и в местността „ Тировец”, землище на гр.Монтана /производствена база и офис на „ Гала – М” ООД/, при изискванията на продължавано закононарушение с пет действия, депутатът Аврамов, в съучастничество като причинител с М.В.П.– помощник, и В. Ц. Ч. – помощник, е изискал от български предприемач подарък – сумата от 220 000 лв. и полза – право на прилагане на аграрни земи, благосъстоятелност и арендувани от компания на предприемача, които не му се следват и приел от същия предприемач – сумата от 100 000 лв., който не му се следва, с цел да упражни въздействие при взимане на решение от длъжностни лица, оповестиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

Дарът и облагата са били поискани, с цел да се упражни въздействие върху шефа на Областна дирекция „ Земеделие “ – гр. Монтана – във връзка със службата - с цел да анулира заповед от 31.08.2011г. за служебно систематизиране на използването на масивите в землището на с. Стубел, област Монтана, издадена на съображение член 37в, алинея 4 ЗСПЗЗ, да издаде заповед по член 37в, алинея 8 ЗСПЗЗ за въвод във притежание в масив 128, землището на с. Стубел, област Монтана в интерес на компанията на предприемача, както и да се съобрази със подписано непринудено съглашение по член 37в, алинея 1 ЗСПЗЗ за използването на аграрни земи в землището на с. Стубел, област Монтана при издаване на заповед на съображение член 37в, алинея 4 ЗСПЗЗ за идната стопанска година /2012/2013г./.

Дарът и облагата са били поискани, с цел да се упражни въздействие и върху началника на РУП – Министерство на вътрешните работи – гр. Монтана във връзка със службата му при практикуване на пълномощията му - да обезпечи защита от полицейски чиновници и достъп до масив 128 в землището на с. Стубел, област Монтана, култивиран от компанията на предприемача по време на жътвата на реколтата от рапица за стопанската година 2011/2012г.

В къси периоди Специализираната прокуратура ще съобщи на съд Димитър Аврамов и неговите съучастници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР