Специализираната прокуратура повдигна тази нощ обвинения на независимия кандидат-кмет на

...
Специализираната прокуратура повдигна тази нощ обвинения на независимия кандидат-кмет на
Коментари Харесай

Петима кандидати за местните избори от Несебър са изправени пред съд за купуване на гласове

Специализираната прокуратура повдигна тази нощ обвинявания на самостоятелния кандидат-кмет на Несебър Николай Димитров и още четирима претенденти. Вероятно те ще бъдат арестувани в ареста за 72 часа и то в София. Наложена им е и възбрана да напущат страната, заяви юрист Петър Атанасов, който съставлява Димитров, съобщи в. " 24 часа ".
Петимата претенденти са били извикани в РПУ Несебър малко след 22:30 часа, откакто имунитетът им беше свален. Освен Димитров с обвинявания за проведена незаконна група за пазаруване на гласове са още претендентът на " Движение 21 " за кмет на Свети Влас Атанас Япаджиев и кандидат-общинските съветници Петър Тодоров и Георги Георгиев от БСП-Тракия и Константин Лефтеров. До този процес на събитията се стигна откакто Спецпрокуратурата и ГДБОП организираха масирана акция в община Несебър на 19 и 20 октомври против следен избор.
" Това е директна интервенция в изборния резултат. Защо се ревизират избрани претенденти? Нямам думи да разясня в каква страна живеем. Аз постоянно спечелвам изборите със 7000-8000 гласа. Как се купуват толкоз доста гласове ", разяснява Николай Димитров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР