Специализираната прокуратура обвини шестима за изнудване на бизнесмен. Те са

...
Специализираната прокуратура обвини шестима за изнудване на бизнесмен. Те са
Коментари Харесай

Обвиниха 6 души за участие в група за изнудване и пране на пари


Специализираната прокуратура упрекна шестима за изнудване на предприемач. Те са били незаконна група, основана за приемане на приходи посредством изнудване, длъжностни присвоявания, неизгодни покупко-продажби, и за пране на пари в огромни размери. Групата е обезвредена при взаимни дейности на Специализираната прокуратура и Столична дирекция на вътрешните работи, като събраните досега доказателства сочат, че тя е работила от януари 2017 година Това оповестиха от прокуратурата.
При осъществените претърсвания в жилища, офиси и банкови трезори са открити и конфискувани движимости за милиони левове, предмет на незаконната й активност. В две банкови касети са открити над 35 кг злато в монети (много от които с нумизматична стойност), чийто еквивалент по предварителна оценка надвишава четири млн. лв.. В трета касета са открити 565 000 евро в брой. Иззети са шест първокласни автомобила, за които също има данни, че са добити посредством незаконна активност, се показва в известието.
В него се прецизира, че обект на изнудване е бил предприемач с огромна активност, в т. ч. отвън страната. Групата пробвала да присвои целия му бизнес, като употребила закани, прехвърляния на парцели и парични средства с подправени документи. По този метод участник в групата трансферирал в своя сметка забележителна сума на предприемача, подадена легално в непозната банка. Средствата обаче били блокирани и групата не съумяла да ги присвои.
На трима от участниците са избрани парични гаранции от по 150 000 лв.. На другите трима е наложено прокурорско задържане до 72 часа, следва да се реши дали за всеки от тях да бъде импортирано искане в Специализирания углавен съд за установяване на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража ", показват от прокуратурата.

Източник: БТА
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР