Специализираната прокуратура обвини петима души за участие в организирана престъпна

...
Специализираната прокуратура обвини петима души за участие в организирана престъпна
Коментари Харесай

Осъдиха престъпна група за трафик на жени

Специализираната прокуратура упрекна петима души за присъединяване в проведена незаконна група за набиране, склоняване и трафик на дами за полова употреба от България в Гърция.

Според събраните доказателства участниците в групата освен набирали и склонявали дами от България да проституират в Гърция, само че и ги транспортирали там и направлявали активността им на място.

Групата е обезвредена на 12 март 2020 година при профилирана полицейска интервенция на ГДБОП под управлението и надзора на Специализираната прокуратура.

На три адреса в Плевен и един в София, както и от банкови сейфове, употребени от участниците, са конфискувани документи, свързани с незаконната активност, компютърни конфигурации, мобилни телефони, над 320 хиляди лева в друга валута (50 хиляди евро, 40 хиляди $, 170 хиляди лева.), към 1 кг златни украшения и други доказателства. Иззети са и 4 автомобила, от които два Мерцедеса, клас S и SLS, Ауди RS6 и Рейндж Роувър Евок.

На всички участници в групата са избрани ограничения за неотклонение " Парична гаранция " в размер на по 20 000 лв.. На един от участниците в групата, който трайно обитавал в Гърция, е наложена възбрана да напуща страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР