Специализираната прокуратура и КПКОНПИ, подпомогнати от служители на дирекция „Жандармерия“

...
Специализираната прокуратура и КПКОНПИ, подпомогнати от служители на дирекция „Жандармерия“
Коментари Харесай

В Чупрене почерня от полиция и жандармерия, на мушката е кметът

Специализираната прокуратура и КПКОНПИ, подкрепени от чиновници на дирекция „ Жандармерия “ в Министерство на вътрешните работи, започнаха дейности по следствие на кмета на село Чупрене Ваньо Костин, оповестяват от пресцентъра на държавното обвиняване.

Скандал с бъдещата ски зона Миджур! Кметът на Чупрене Ваньо Костин разпродаде земята на родственици и другари за жълти стотинки

Досъдебното произвеждане на профилираната прокуратура е формирано през ноември 2018 година въз основа на данни за противозаконни дейности на Костин по продажба на общински земи на сдружения, свързани с негови роднини - татко, майка, брат, брачна половинка. Въпросните земи попадат в територията на бъдещия ски комплекс „ Миджур “, чието създаване наоколо до Чупрене следва.
Извършват се претърсвания, изземвания и разпити на очевидци.
Както BulNews.bg заяви, журналистическо следствие разкри противозаконните дейности на кмета с бъдещия състезателен комплекс. Той ще се простира на повърхност 700 декара общинска земя, 500 от които кметът продава на хипотетичен вложител, а останалите 200 декара на майка си, татко си, брат си и жена си. Те се снабдяват с тях на смешно ниски цени, посредством опорочени и противозаконни търгове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР