Специализираната прокуратура и ГДБОП разбиха престъпна група за предлагане на

...
Специализираната прокуратура и ГДБОП разбиха престъпна група за предлагане на
Коментари Харесай

ГДБОП разби престъпна група за сексуални услуги в София /снимки + видео/

Специализираната прокуратура и ГДБОП разрушиха незаконна група за предложение на полови услуги в София, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. При интервенцията са арестувани 13 от обвинените, включително и посоченият за началник на групата. Двама от участниците досега не са открити и са оповестени за общодържавно търсене, издадени са им и европейски заповеди за арест. На тях обвинявания ще бъдат предявени след явяването им пред проверяващите органи.
По време на полицейската интервенция по задържането на участниците в групата, в част от тях са открити и конфискувани общо към 200 000 лв. в разнообразни валути, за които има данни, че са добити от незаконната активност. Събраните досега доказателства сочат, че групата е работила от 2016 година при висока нелегалност и строго систематизиране на функционалностите измежду участниците. Част от обвинените са били ангажирани с набиране и склоняване към полови услуги. Други - „ доставяли “ дами по адреси, а трети отговаряли за обезпечаването на клиенти в три столични стриптийз бара. В нощните заведения полова услуга се поръчвала и заплащала дружно с питието. Обичайната цена била 150 лева за час, като към нея се добавяли разноските за хотелска стая и такси. Групата удържала 50 на 100 от парите, другите 50 на 100 оставали за компаньонката.
По делото са разпитани огромен брой очевидци, включително и пред арбитър.
Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на 15 лица за присъединяване в проведена незаконна група, основана за склоняване към проституция и полова употреба, работила на територията на София. На 13-те арестувани по Закона за Министерство на вътрешните работи на 28 февруари 2020 година е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 2 март 2020 година, в Специализирания углавен съд ще бъдат импортирани претенции за налагане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ за всеки от тях.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР