Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство за сключване на неизгодна

...
Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство за сключване на неизгодна
Коментари Харесай

Извънредно в БЛИЦ: Акция "Антикорупция" разтърси Перник заранта, блокирана е общината, претърсват се жилища и офиси на фирми

Специализираната прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за подписване на неизгодна договорка от длъжностно лице през 2014 година, от която за община Перник е произлязла забележителна щета – закононарушение по член 220 ал.1 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата на Р България.

Законен мотив за формиране на досъдебното произвеждане е направен отчет от АДФИ за осъществена финансова ревизия на община Перник за интервала 2011- 2016 година Установено е досега, че на 09.09.2014 година от Община Перник е било предоставено спешно сметосъбиране и сметоизвозване на територията на общината на комерсиално сдружение, на което е изплатена сумата от 1 258 260 лв..

Освен че не е бил осъществен разбор на цените и услугите, препоръчани от това сдружение, посочената сума е била изплатена без в протоколите за приемане на свършената работа да е бил посочен регион на осъществяване и без към тези протоколи да са били приложени документи, удостоверяващи действително осъществените дейности.

Същевременно към този миг общината е изплащала заплащане за същата активност по сметосъбиране и сметоизвозване на друго сдружение, с което е имала настоящ главен контракт. По главния контракт е заплатена сумата от 495 168 лв..

Към сегашния миг се изземват документи от Община Перник, която оказва цялостно подпомагане на проверяващите органи. С авансово позволение на Специализирания углавен съд се претърсват жилища и офиси на компании.

В акцията взе участие и новата огромна комисия " Антикорупция " под управлението на Пламен Георгиев. На прицела на следствието са Иван Иванов, някогашен кмет на града в интервала 2014-15 г и Илинка Никифорофа, някогашен зам.-кмет, а в този момент деятел в АБВ. Това е втората огромна изява на новия орган след антикорупционна акция в община Септември преди дни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР