Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство за дейността на организирана

...
Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство за дейността на организирана
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата разследва престъпна група, помагала на чужденци за златни паспорти

Специализираната прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за активността на проведена незаконна група, спомагала избрани лица да придобият българско поданство след инвестиция. Това съобщи представителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев на брифинг, представен от Българска национална телевизия.

По данни на проверяващите групата е работила на територията на Република България през интервала 2015-2021 година., а в нея са взели участие чиновници на Българската организация по вложенията.

Според проверяващите активността на проведената незаконна група може да накърни ползите на България във връзка с участието на страната в шенгенското пространство, както и за отпадането на визите за Съединени американски щати.

В рамките на следствието ще се ревизират всички паспорти, издадени по схемата " натурализация след инвестиция " за интервала 2015-2021г.

Както съобщихме по-рано през днешния ден, прокурори са влезнали в организацията по вложения и още три министерства - в Министерство на правораздаването - дирекция " Българско поданство ", Министерство на вътрешните работи - дирекция " Миграция " и Министерство на стопанската система.

По информация на " По света и у нас " се обискира кабинетът на изпълнителния шеф Стамен Янев.

Вчера стана ясно, че Върховната административна прокуратура ревизира сигнал на депутат от Движение за права и свободи, касаещ така наречен „ златни паспорти “. В сигнала се твърди, че процедурите, свързани с издаването, са прилагани по отношение на жители на Руската федерация и Китайската национална република за придобиване на българско поданство. Възложено е осъществяването на цялостни инспекции от ДАНС, Министерство на правораздаването, дирекция „ Миграция “ и Българска организация за вложения.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР