Специализираната прокуратура даде на съд заместник-кмет на Плевен за искани

...
Специализираната прокуратура даде на съд заместник-кмет на Плевен за искани
Коментари Харесай

Заместник-кметът на Плевен нагло поиска подкуп, сега ще съжалява жестоко

Специализираната прокуратура даде на съд заместник-кмет на Плевен за желани и получавани подкупи в размер на общо 40 530 лв., оповестиха от прокуратурата.
През интервала ноември 2011 година - април 2014 година той желал и получавал пари от шеф на компания. С сдружението общината имала контракт за поддръжка и ремонт на публичното осветяване на Плевен, подписан през януари 2011 година
Исканите пари били определяни като % (10 или 15) от сумите, посочени във фактурите на фирмата-изпълнител за осъществените действия, които тя представяла в общината. Заместник-кметът разпореждал стартирането на платежни нареждания за превеждане на сумите по фактури на сдружението, единствено в случай че получел на ръка претенции % от съответната сума.
В общо 16 случая заместник-кметът получавал приблизително сред 4 и 6 хиляди лв., с цел да разпореди всяко заплащане към компанията. На 22 април 2014 година той е арестуван от чиновници на ДАНС в кабинета си незабавно, откакто получил от шефа на компанията следващия плик с 4000 лв. рушвет - 40 белязани банкноти с номинал 100 лв..
Предстои Специализираният углавен съд да насрочи дата за разпоредително съвещание по наказателното дело.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР