Специализираната прокуратура, антикорупционната комисия, ДАНС и МВР провеждат съвместна акция

...
Специализираната прокуратура, антикорупционната комисия, ДАНС и МВР провеждат съвместна акция
Коментари Харесай

Прокуратурата с акция в Перник, проверява ремонта на язовирната стена на "Студена"

Специализираната прокуратура, антикорупционната комисия, ДАНС и Министерство на вътрешните работи организират взаимна акция в Перник поради водната рецесия в града. На място е и основният прокурор Иван Гешев, който пред публицисти съобщи, че се води досъдебно произвеждане и по него ще има повече детайлности на следващия ден.

Той посочи, че през днешния ден и на следващия ден ще бъдат разпитани най-малко 30 души. Извършват се и претърсвания. Проверявал се и ремонтът на язовирната стена на " Студена ". Именно това е водоемът, от който Перник черпи питейна вода и който сега е съвсем празен. Гешев добави, че все още не са открити нарушавания по ремонтните действия.

В дните към Коледа в обществените мрежи се споделяше интензивно клип с изказване на някогашния районен министър Лиляна Павлова от 2016 година, в който тя изяснява, че с отпуснати от Световната банка 32 млн. лева стената на " Студена " ще се ремонтира по най-съвременен прийом, като част от средствата ще са и за замяна на водопровода и ремонт на пречиствателната станция. В края на предходната година зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков посочи, че планът за ремонт на язовирната стена е доста добър и към момента не е изцяло завършил. Той обаче добави, че задачата му не е да подсигурява вода, а безвредното действие на оборудванията.

Гешев сподели още, че е видно, че не са подхванати нужните дейности за превъзмогване на " тази покруса ". Той добави, че е разговарял с кмета на Перник Станислав Владимиров и останал с доста положителни усещания от него, защото правил всичко допустимо да реши колкото се може по-бързо казуса.

" Видях по какъв начин са нещата в постройката на прокуратурата в града и мога да каже, че ситуацията е трагично. Тук живеят и хора, хора с дребни деца. Ние не можем да решим този проблем, не можем да пуснем водата. Ние се занимаваме с евентуалната отговорност на някой за казуса ", сподели Гешев пред публицисти.

Гешев сподели още, че сега има акция и в екоминистерството, която е обвързвана с вноса на отпадъци от Италия. Повече за нея четете тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Водната рецесия в Перник (91)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР