Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични

...
Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични
Коментари Харесай

СПЕЦАКЦИЯ: Иззеха близо 80 кг марихуана в Пазарджик

Специализираната полицейска интервенция за противопоставяне на закононарушения, свързани с наркотични субстанции, е осъществена през вчерашния ден. Действията са осъществени от чиновници на бранш ”Противодействие на престъпната престъпност” в ОДМВР-Пазарджик и сътрудниците им от РУ-Пазарджик, под надзора на окръжната прокуратура. За развъждане, държане и разпространяване на марихуана е задържан 32-годишен мъж от Пазарджик.

При подхванато претършуване в парцел в септемврийското село Карабунар, стопанисван от арестувания, криминалистите открили обособена и добре прикрита домашна наркооранжерия, усърдно оборудвана с осветяване, системи за надзор на вентилацията, влажността на въздуха и температурата. Констатирано е, че в част от прилежащите пространства се е правила последващата обработка на дрогата и подготовката за нейната дистрибуция. Открити са засадени в саксии общо 76 растения от рода на конопа в начален стадий на развиване, а в други стаи - голям брой пластмасови съдове, цялостни със суха листна маса от глави и съцветия с общо тегло от близо 15 кг висококачествена марихуана. Иззети са и над 56 кг стебла и листа, на които предстояла спомагателна обработка.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, работата по което продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР