Специализираната полицейска операция е проведена на 1 април от служители

...
Специализираната полицейска операция е проведена на 1 април от служители
Коментари Харесай

Разбиха международна група, разпространяваща материали с брутално сексуално насилие над деца

Специализираната полицейска интервенция е извършена на 1 април от чиновници на отдел „ Киберпрестъпност “ в ГДБОП и сътрудниците им от бранш БОП във Варна, под управлението на Варненската районна прокуратура.

В хода на дейностите е арестуван 54-годишен мъж – член в интернационална проведена незаконна група, създаваща и разпространяваща в световната мрежа материали, показващи брутални подиуми на полово принуждение над деца на възраст от два месеца до 13 години.

От дома на варненеца са конфискувани материални доказателства за незаконната му активност. На арестувания с полицейска заповед за период до 24 часа следва да бъде повдигнато обвиняване за владеене и разпространяване на нецензурен материали, за основаването на които са употребявани деца.

Според събраните досега данни, участниците в интернационалната незаконна мрежа са употребявали специфична криптирана P2P информационна платформа, благодарение на която обменяли между тях файловете с детска порнография. Целта на тази платформа била оптимално да бъдат затруднени правоприлагащите органи, възпрепятствайки ги от следене и определяне на участниците в незаконната група.

Източник БНТ
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР