Специализираната болница за рехабилитация в Котел няма да затвори врати

...
Специализираната болница за рехабилитация в Котел няма да затвори врати
Коментари Харесай

Обрат за болницата в Котел! Отстраняват управителя на лечебното заведение

Специализираната болница за рехабилитация в Котел няма да затвори порти и ще остане настояща. Това разгласи министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, който пристигна на място да се срещне с личния състав на болничното заведение и общинското управление. В края на месец май Общинския съвет в Котел в специфична декларация насочи зов към министерството да потърси вид болничното заведение да не бъде затворена, откакто на уеб страницата на лечебното заведение известие гласеше, че от през днешния ден тя няма да работи заради липса на личен състав. Задълженията на рехабилитационната болница са за над 300 хиляди лв., а цялостни заплати не са плащани повече от година.

Министър Меджидиев разгласи, че активността на болничното заведение е била саботирана от шефа и той ще бъде неотложно заменен.

" Това, което като мярка Министерство на здравеопазването незабавно ще вземе, е освобождение на шефа и назначение на нов шеф. Медицински организации за медицински контрол влиза на инспекция. Сега се уверих, че би трябвало да влезе и вътрешен одит на Министерство на здравеопазването, тъй че от понеделник влиза и вътрешен одит ".

Меджидиев се ангажира Министерство на здравеопазването да откри средства да бъдат изплатени забавените и неплатени заплати на медицинския личен състав.

" Министерство на здравеопазването ще спомага тези отговорности, които са насъбрани, да бъдат обезщетени и да може личният състав да получи възнагражденията, които са първо обвързване на всяко едно лечебно заведение ".

Хората от личния състав разясниха, че са удовлетворени от срещата с министъра и че чакат да се върнат по работните си места и да си вземат заплатите.

" Надяваме се, че скоро ще се върнем на работа. В града безработицата е доста огромна ".

" Доволни сме! Аз като пенсионерка работих там, доста съм удовлетворена, само че заплащането беше доста едва. От седем месеца аз цяла заплата не получих ".

Очаква се лечебното заведение да проработи в цялостния си потенциал, осведоми БНР. Това ще стане след констатациите на одитните комисии и назначението на нов шеф.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР