Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко

...
Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко
Коментари Харесай

Инициатива предоставя над 40 безплатни перуки за онкоболни жени във Варна

„ Специализираната болница за интензивно лекуване на онкологични болести доктор Марко А. Марков – Варна “ става част от националната благотворителна самодейност на сдружението „ Жените в онкологията “ за даване на безвъзмездни перуки за дами, диагностицирани с рак на млечната жлеза, които са в развой на химиотерапия.

Предоставени са над 40 перуки, от които дамите, пациенти на болничното заведение, ще могат да изберат най-подходящата за тях, оповестяват от лечебното заведение за Moreto.net.

За това ще оказват помощ благотворително коафьор Елена Господинова, както и основателят на „ Училище за грим “, което към този момент три години сполучливо оказва помощ на онкоболните дами да се усещат красиви и мечтани даже в заболяването - Илияна Начкова.

Освен с избора на перуки, дамите, ще бъдат осведомени в резюме с методите на лекуване и предстоящите последици от тях. Пред тях ще приказват Д-р Христина Ивановска, лъчетерапевт в СБАЛОЗ – Варна и член на Управителен съвет на „ Жените в онкологията “.

Към дамите в залата ще се причисли онлайн и актрисата Гергана Стоянова.

Жените с онкологична диагноза ще получат и професионални препоръки за поддържане на кожата по време на лъчетерапия и химиотерапия, ще научат и по какъв начин да овладяват нежеланите резултати от заболяването с здравна козметика.

Специализирана компания за произвеждане на медицински храни с спомагателен калориен банкет ще показват опциите дамите да поддържат тялото си в добра кондиция при страничните резултати на химио и лъчетерапията.

Информационната среща „ Как да поддържаме здравето и хубостта си по време на химиотерапия и лъчетерапия “ ще се състои на 18.03.2022 година от 14,30 ч. на територията на „ Отделение по лъчелечение “ в постройката на Диагностично-консултативния блок на бул. „ Цар Освободител “ 100 (приземен етаж).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР