Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания Д-р Марко

...
Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания Д-р Марко
Коментари Харесай

Варненска болница първа в региона по качество на онкологичната помощ

Специализираната болница за интензивно лекуване на онкологични болести " Д-р Марко А. Марков - Варна " е първа в района по качество на предоставената помощ за пациенти с онкологични болести. Това сочи изследването на самостоятелната анализаторска компания IQVIA, въз основата на която беше формирана и класацията " Най-добрите лечебни заведения ".

Проучването съставлява оценка на здравните услуги в болничния бранш и е първо по рода си за България. Общият брой участници – 2185, го прави представително за страната и откроява значими трендове за структуроопределящите болнични заведения.

Рейтингът " Най-добрите лечебни заведения " е проведен от Българската болнична асоциация (ББА) и Investor Media Group. Той класира най-добре представящите се лечебни заведения в България. В хода на изследването е извършено национално допитване измежду пациенти, общопрактикуващи лекари и мениджъри на лечебни заведения. Изследването прави оценка лечебните заведения по редица критерии - технология, специализация, личен състав и качество на услугите.

На базата на всички направени изследвания са избрани и най-хубавите лечебни заведения в другите посоки.

В бранш „ Онкология “ първото място е за КОЦ – Пловдив с 22 точки, на второ и трето място с идентичен брой точки – 21, са частните МБАЛ за женско здраве „ Надежда “ – София и МБАЛ „ Аджибадем Сити клиник болница Токуда “ – София. Варненската онкологична болница е 4-та в националната ранглиста с 19 точки. Петата позиция също е с варненски адрес - с точка след общинската онкоболница е УМБАЛ „ Св. Марина “.

Класацията е направена от IQVIA на база многокомпонентен показател за оценка въз основа на интернационална методология, включваща четири съществени стълба - изследване измежду пациенти на болничните заведения, измежду лекари, измежду мениджмънта на лечебни заведения и разбор на справедливи критерии на лечебните заведения (ниво на акредитация, брой хабилитирани експерти, брой интервенции и др.). Индексът разпределя класацията на районен и народен принцип. Обхванатите медицински специалности са: ортопедия, кардиология, УНГ, АГ, педиатрия, онкология и хирургия.

Резултатите от допитването и методиката, която е употребена за класацията „ Най-добрите лечебни заведения “, бяха оповестени на особено събитие. Основните заключения от изследването и анализът на данните, получени от самостоятелната анализаторска компания IQVIA, демонстрират, че като цяло информираността на пациентите по отношение на техните права и отговорности за болничното лекуване е незадоволителна.

Пациентите в дребните градове получават повече спомагателни грижи за ежедневни действия, в сравнение с в столицата. Основният аршин при избор на болница, съгласно общопрактикуващите лекари, е опитът на експертите. На последващо място са употребяваните процедури и способи, болничната инсталация и базата на клиниките. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР