Специализираната болница за активно лечение на хематологични заболявания издаде стандарт

...
Специализираната болница за активно лечение на хематологични заболявания издаде стандарт
Коментари Харесай

Столичната хематология издаде стандарт за немедицинска и психологична грижа

Специализираната болница за интензивно лекуване на хематологични болести издаде стандарт за организацията и активността на Звената за немедицинска и психична грижа при работа с пациенти с рак на кръвта .

Документът е създаден от Звеното за немедицинска и психична грижа в лечебното заведение, което беше основано преди близо три години.

В него са разказани главните протоколи в психоаналитичния лечебно-диагностичен развой.

Стандартът е импортиран в края н а предходната година в Министерството на здравеопазването , с цел да послужи за основа за създаването на унифициран протокол за активността на сходен вид звена в лечебните заведения.

Основната активност на тези звена е обвързвана с клинично консултиране, което се употребява като способ за оценка на психологичните и поведенчески усложнения на пациентите, грижата за психологичното и прочувственото им справяне в развой на диагностициране, лекуване и посттерапевтично следене, както и на техните близки.

 Доц. Бранимир Спасов

, който ползва автоложна и алогенна трансплантация на хемопоетични стволови кафези при възрастни пациенти над 18 години. Този развой продължава седмици като пациентите престояват в болничното заведение в специфични болнични стаи, заради подтиснат имунитет. Тук е значимата роля на сътрудниците клинични психолози, които работят с тези хора, преживяващи и прочувствено лекуването. Това е от значително значение, тъй като ние като лекари можем да осигурим здравната терапия, само че пациентите с рак на кръвта и техните близки, би трябвало да бъдат подкрепени в своите терзания и прекарвания “, счита проф. Бранимир Спасов , изпълнителен шеф на лечебното заведение.

В документа е наранена и друга основна активност, обвързвана с психичното консултиране на лекари и медицински сестри . Тя се отнася за оправянето им с прекарвания и по-задълбочено схващане на личните им реакции, по този начин и тези на пациентите.



„ Грижата за пациентите е във фокуса на всяко лечебно заведение, само че не трябва да бъдат подминавани и медицинските екипи . В процеса на работа те изпитват дълбоки и интензивни усеща, които имат потребността да споделят и преработят “, сподели доктор Велислава Донкина , началник на Звеното за немедицинска и психична грижа в СБАЛХЗ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР