Специализирана прокуратура се самосезира заради изнесени данни в медиите, съдържащи

...
Специализирана прокуратура се самосезира заради изнесени данни в медиите, съдържащи
Коментари Харесай

Р. Василев по казуса "Дончева": Никой не ми е предлагал подкуп

Специализирана прокуратура се самосезира поради изнесени данни в медиите, съдържащи изказвания за корупционно държание на депутат от 46-тото Народно заседание, оповестиха от спецобвинението.

Проверката е на изказванията на ръководителя на парламентарната група на „ ИТН “ (ИТН) Тошко Йорданов, че Татяна Дончева от „ Изправи се БГ! Ние идваме “ (ИБГНИ) е пробвала да разцепи депутатите на Слави Трифонов против 500 хиляди лв..



Скандалът с възможното предложение на рушвет и реакцията на прокуратурата раздели депутатите.

Радостин Василев , който през вчерашния ден се обявява като депутата, разговарял с Дончева, разгласи, че не е викан да дава показания:

" За мен тук е по-скоро моментът и казусът е честен. Защото всичко, което споделих през вчерашния ден в предаването по " 7/8 " е истината. Сега, може да съм пропуснал нещо, само че сигурно не съм си измислил и не съм внушил някои неща, които не са се случили. Не, никой не ми е предложил рушвет. Аз такова изказване нямам ".

Тошко Йорданов обаче не се отхвърля от подозренията си, че е предлаган рушвет:

" Не знам. На вас по какъв начин ви наподобява, в случай че някой ви... На мен ми наподобява подозрително по принцип ".

А ръководителят на ПГ на ИБГНИ Мая Манолова откри синхрон в дейностите на прокуратурата и Има Такъв Народ:

" Поразителен синхрон сред дейностите на Има Такъв Народ и ГЕРБ. Те са като отбор за синхронно плуване. Включи се и основният прокурор. Спецпрокуратурата не се самосезира нито за пачките от чекмеджето, нито за 70 милиона " такса успокоение " от хазарт, нито за теча от Държавния запас. "

Снощи пред БНР Татяна Дончева, която е отвън страната , отхвърли обвиняванията на Радостин Василев и съобщи, че ще си търси правата в съда:

" Нямам никакъв избор с изключение на да подхваща съответни правосъдни дейности против Тошко Йорданов и Радостин Василев ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР