Специализирана прокуратура е образувала още на 24 август проверка на

...
Специализирана прокуратура е образувала още на 24 август проверка на
Коментари Харесай

Прокуратурата обяви, че се занимава с гражданството на Кирил Петков

Специализирана прокуратура е образувала още на 24 август инспекция на Кирил Петков по отношение на подадената от него декларация пред президентството, че няма друго поданство с изключение на българското.

Държавното обвиняване е било сезирано със “сигнал по е-поща, съдържащ изказвания за осъществени закононарушения от господин Кирил Петков, в качеството му на длъжностен министър на стопанската система, разказани в детайли и в публикация на вестник „ Труд “ от 22.08.2021 година “

Към преписката е присъединена и тъжба от жител, която съдържа идентични изказвания. Сигналът за осъществено закононарушение от общ темперамент е разпределен на инцидентен принцип на прокурор от Специализираната прокуратура.

На 15 септември наблюдаващият прокурор е постановил осъществяване на персонална инспекция по реда на Закона за правосъдната власт. Предстои приобщаването на относими към проблема документи, в това число и от Конституционния съд.

След привършване на инспекцията наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали има задоволително данни за осъществено закононарушение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР