Специализирана полицейска операция за противодействие на незаконния дърводобив е проведена

...
Специализирана полицейска операция за противодействие на незаконния дърводобив е проведена
Коментари Харесай

Спецакция на видинската полицията остави бракониери на студено

Специализирана полицейска интервенция за противопоставяне на противозаконния дърводобив е извършена през последните дни, оповестиха от полицията във Видин.
В хода на спецакцията, извършена взаимно с горски чиновници са били открити общо 20 кубика нелегално добити дърва.
18 кубика благун и зимен дъб били открити в петък, в частен парцел в село Граничак. Собственикът на дома е бил 37-годишен гражданин от Белоградчик. Той не е показал на униформените нужните документи, доказващи легален генезис на дървесината. Оперативна група е иззела дървесината по надлежния ред.
Същият ден, към 11 часа, при осъществена полицейска инспекция в частен парцел в Грамада чиновниците на реда открили един кубик дърва за огрев без документи, доказващи легален генезис. На стопанина е бил формиран акт по Закона за горите.
При друга осъществена полицейска инспекция в село Макреш чиновниците на реда засекли конска каруца, натоварена с един кубик дърва без контролна горска марка и документи за генезис. На лидерът на конския впряг чиновниците на реда са съставили акт по Закона за горите, каруцата и дървесината били конфискувани по надлежния ред.
По всички случаи са заведени преписки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР