Специализирана полицейска операция по разкриване на престъпления за противодействие на

...
Специализирана полицейска операция по разкриване на престъпления за противодействие на
Коментари Харесай

Полицаи предотвратиха опит за влизане на мигранти през граница ни с Гърция

Специализирана полицейска интервенция по откриване на закононарушения за противопоставяне на противозаконната миграция и трафика на хора, държане и разпространяване на опиати, вещно укриване, акцизни артикули без бандерол стартира тази заран км.83 от Автомагистрала “Марица”, след пътен възел Любимец в посока Хасково. Това оповестиха от ОДМВР-Хасково.

Полицейски дейности бяха ориентирани за определяне и задържане на нелегално пребиваващи чужденци и на лица, съпричастни към каналджийска активност, лица оповестени за локално и общодържавно търсене и такива, укриващи се от наказателно гонене.

В интервенцията участваха чиновници на Хасковската дирекция, сътрудниците им от РДГП-Смолян, включени бяха и служебни кучета. В интервенцията се използваха електронни и механически средства, автотранспортна техника, хеликоптер, газ анализатори и средства за връзка. В хода й, не са позволени да преминат границата с Гърция 23 души непознати жители.

Образувани са две полицейски преписки са за транспортиране на акцизни артикули - 200 къса цигари и 70 литра високоградусен алкохол. Третата кореспонденция касае нерегламентиран транспорт на пасажери, като след координиране с способената прокуратура е формирано бързо произвеждане по чл.324 от Наказателен кодекс. Съставени са 8 предупредителни протокола по ЗМВР.
В хода на интервенцията са тествани 763 броя МПС, от тях - 96 товарни автомобила и рейсове, и над 1500 български и непознати жители. Заснети са 120 електронни фиша за нарушаване на скоростта, а са връчени 19. За нарушаване на Закона за придвижване на пътищата са формирани 16 акта и 15 фиша. Извършени са 362 проби за алкохол, като са открити двама водачи с 1,81 и 0,75 промила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР