Специализирана полицейска операция по линия Питейни заведения бе проведена на

...
Специализирана полицейска операция по линия Питейни заведения бе проведена на
Коментари Харесай

Полиция, данъчни и инспектори по храните удариха заведения в Пловдив и Крумово

Специализирана полицейска интервенция по линия " Питейни заведения " бе извършена на територията на Пловдив и с.Крумово. В нея са взели участие чиновници на икономическа полиция, профилирани полицейски сили, Митница Пловдив, Агенция по храните, Регионална здравна ревизия, Инспекция по труда, Регионалната дирекция по пожарна на сигурност и Общински инспекторат. Те са проверявали цялата комерсиална документи на обектите, както и дали се съблюдават възбраните за тютюнопушене на закрито и за сервиране на алкохол на малолетни.

В хода на акцията са изискани трудови контракти, разрешителни за работно време, пожарогасителни средства. Две от заведенията са Пловдив, а едно в Крумово. В " Морадо " - Пловдив, на ул. " Авксенти Велешки 19 ", проверяващите са открили, че не се съблюдават наредбите, свързани с тютюнопушенето, и са съставили два акта. С протокол от Национална агенция за приходите е открита разлика в касовата наличност, за което следва издаване на акт. Протокол от общински инспекторат е установил, че категоризацията е на остарелия притежател. Връчени са още покана от пожарната за явяване за издаване на акт за неосигурени евакуация съгласно брой места, както и призовка от Инспекцията по труда за показване на документи.

В кафе аперитив " Диабло " в Крумово проверяващите открили, че разрешението за удължено работно време е било до 27 декември. Установени са 8 малолетни лица след 22.30 часа, едното от които работи зад бара. Извикан е автопатрул на Пето районно ръководство за взимане на отношение. Съставен е протокол от Национална агенция за приходите за открита разлика в касовата наличност - ще бъде публикуван акт. Съставен е и различен по Закона за здравето за тютюнопушене. Установено е едно лице, работещо без трудов контракт, и едно малолетно, заместващото бармана, също без трудов контракт. Издадена е призовка от Инспекцията по труда - ще бъде формиран акт.

Сред тестваните обекти е и кафе бар " Ъндър Сити " - Пловдив, ул. " Райко Даскалов " 53. Установена е липса на позволение за удължено работно време. Съставен е и протокол от Национална агенция за приходите за открита разлика в касовата наличност. На нарушителя ще се издаде акт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР