Специализирана международна медицинска литература ни подкрепя изцяло в твърденията ни

...
Специализирана международна медицинска литература ни подкрепя изцяло в твърденията ни
Коментари Харесай

Професор-дерматолог говори за още 2 изследвания, дискутиращи риск от рак на кожата и лекарства за кръвно

Специализирана интернационална здравна литература ни поддържа напълно в изказванията ни и наблюденията ни, касаещи рискът от меланоми след сартани и тиазидни диуретици. Американски кожни лекари предоставиха научни данни на Българското сдружение по дерматологична хирургия и на българското общество, касаещи евентуалния риск от приложението на ангиотензин рецепторните антагонисти или така наречен сартани, които още преди 5 години са разказани като рискови в границите на доста съществени интернационални проучвания. Това сподели пред кожният лекар проф. Георги Чернев, някогашен началник на кожната клиника на Министерство на вътрешните работи болница в София.
Става въпрос за следните две проучания -, което изследва връзката сред най-често предписваните медикаменти в Съединени американски щати и появяването на рак на кожата и, което е отдадено на три типа кожен рак (злокачествена меланома (MM), базално-клетъчен карцином (BCC) и плоскоклетъчен (сквамозно-клетъчен) карционом (SCC)) и свързани ли са с използването на сартани (ангиотензин рецепторни блокери), тиазиди и инхибитори на ангиотензин конвертиращ ензим. Специално при второто проучване заключението е, че има " сигнална лампичка " и следва да се създадат спомагателни проучвания, както и да се образоват медицински лица и пациенти по тематиката - изключително тези пациенти с нараснал риск от развиване на рак на кожата.
 Трудно за намиране изследване с данни за медикаменти за кръвно с нараснал и доста нараснал риск от рак на кожата Трудно за намиране изследване с данни за медикаменти за кръвно с нараснал и доста нараснал риск от рак на кожата
Някои антихиперетензивни медикаменти (т.е. медикаменти, които се употребяват за лекуване на хипертония), може да усилят риска от рак на кожата...
" Нека преценката за тези данни бъде самостоятелна на всеки академик, доктор и пациент, само че дано бъдат осведомени и за интернационалните изследвания, които напълно ни поддържат и желаят даже и туморната тъкан за разбори от меланомите, които сме оперирали за разбори. Нееднократно съм заявявал даже в научните си писания, че негативните резултати в науката и клиничните наблюдения - точно те са по-ценни! Именно тъй като са спонтанни и не са пречупени през призмата на корпоративните ползи. Не да лекуваме рака със скъпи лекарства, а да имаме превентивна здравна политика, разсъдък и разум, които да минимализират точно опцията туморите да се появяват изобщо! Това безспорно нервира фармацевтичните компании, които печелят от високата заболяваемост, въпреки и да звучи грубо ", акцентира проф. Чернев.
" Имайки поради над двегодишното безучастие на институциите и десетките ракови форми, които записваме, желая да заявя намерено, че неналичието на съответни държавнически решения в тази тенденция има пагубно деяние за десетки пациенти, които ние сме открили, че са развили рак след приема на сартани и хидрохлоротиазидни диуретици. Неглижирано от държавното управление. Дали резултатите на американската дерматологична школа ще оказват помощ за " избистрянето " на мозъчната активност на ръководещите, скептицизма измежду сътрудниците, сериозните нотки към официализиарането на данните ни, остава да се гадае. Международната общественост не слага под подозрение наблюденията ни и след употереба на " Ексфордж " и " Диован " на " Новартис " като тежка първа медикаментозна реакция след оригинала на валсартан ", настоя проф. Чернев, цитирайки следната своя и на свои сътрудници.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР