Специализирана група е сформирана в Първо РУ Бургас за издирването

...
Специализирана група е сформирана в Първо РУ Бургас за издирването
Коментари Харесай

Извънредни новини за мистериозно изчезналия човек на Митьо Очите

Специализирана група е образувана в Първо районно управление (на МВР) Бургас за издирването на безследно изчезналия от сряда, 4 август Юмер Мехмед. Подозренията са, че е похитен и проверяващите са наясно, че всеки час е решителен.

За последните няколко часа е приключен голям по размер работа. Разпитани са десетки лица, конфискувани видеозаписи от градските камери по маршрута бул. “Сан Стефано “, бул. “Христо Ботев “ и ул. “Сливница “, както и бул. „ Демокрация “.

Кадрите се проучват деликатно, с цел да се наблюдава точния маршрут на Юмер. Той е провел над 20 диалога от сутринта до 15 часа следобяд, няколко номера се повтарят и се ревизират притежателите им и придвижването по мобилни кафези, написа Флагман, базирайки се на извънредно меродавен източник.

Фирмата, в която той работи сега ремонтира помещението на някогашния магазин „ Болеро “ на ул. “Иван Богоров “ 42 в Бургас.

Строителни служащи описват това, което са споделили на полицията – чули Юмер да подвига телефона и да се схваща за среща с незнаен за тях човек. Извикал го пред магазина, само че лицето отказало и му съобщило, че ще го чака на паркинга зад постройката. Юмер излязъл през задния вход, само че никой от служащите не видял колата, в която се е качил.

В региона има камери за видеонаблюдение на бензиностанция „ Петрол “, на гърба на „ Тексимбанк “ и частна камера на намиращия се наоколо до паркинга блок.

28-годишният мъж е един от обвинените в ОПГ-то на Димитър Желязков-Митьо Очите. Според прокуратурата той е направил палежите на няколко катафалки в Бургас през 2017 година. Една от колите е на Румяна Черкезова от погребална организация „ Тишина “, а друга на Стефка Димитрова от „ Покой “.

„ Спрях да се интересувам от делото и към този момент даже не знам до каква степен е стигнало следствието. Последно чух, че Карен Ованесян е поел виновността за палежите, само че не знам дали тези изказвания дават отговор на истината. Не съм ги проверявала, тъй като изгубих вяра.

Отписах тези пари! Сумата не беше дребна. Купих катафалката от сътрудници от Несебър, платих я, на 10-ти декември 2017 година трябваше да я прехвърлим на името на компанията ми, само че на 8-ми някой я възпламени. Нито имаше каско, нито нищо. Ходих на първите съвещания по делото, чух небивалици, че надали не аз и колежката Стефка сме си запалили колите, с цел да натопим някого, което ме потресе и стопирах да вървя “, описа Румяна Черкезова.

Тя е схванала, че Юмер е похитен. Не е разпитвана от полицията, тъй като не е в кръга на обвинените лица.

Припомняме, че Юмер в началото бе притеглен като очевидец по делото, само че откакто отдръпнал първичните си показания, стана обвинен. Той остана зад решетките година и половина. Освободиха го преди 7 месеца.

Според негови близки, Юмер е натопен. Притиснали го да свидетелства и откакто спрял да играе по свирката на спецпрокуратурата, му повдигнали обвиняване.

От началото на тази година е с най-леката мярка „ подписка “. Юмер бил на управителна служба в строителна компания, описа приятелката му Габриела. Трудил се като вол – от заран до вечер. Не контактувал с други хора, с изключение на с колетите и търговски контрагенти на компанията – снабдители на строителни материали и ръководители на бригадите.

„ Нямаше съвсем никакво време. Работеше доста – от 7 сутринта до 21 часа вечерта. Чувахме се постоянно, през час-два. Знаех когато и да е какво прави и къде е. Не съм мигнала от сряда, когато разбрах, че с него може да се е случило нещо “, съобщи Габриела.

Тя се и видяла последно с Юмер в 14:05 на 4 август. Той пристигнал с водач, с цел да ѝ донесе храна в комерсиалния център в Бургас, където тя работи.

„ Поговорихме една минута. Каза ми, че има среща, беше спокоен и потегли “, добави приятелката му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР