Специалистите в Центъра за рехабилитация и размножаване на сухоземни костенурки

...
Специалистите в Центъра за рехабилитация и размножаване на сухоземни костенурки
Коментари Харесай

Разделиха костенурки близнаци, свързани с обща пъпна връв

Специалистите в Центъра за рехабилитация и размножаване на сухоземни костенурки /ЦРРСК/ са разделили костенурки близнаци , излюпени от едно яйц е. Това оповестяват от природозащитната организация.

Двете дребни животинчета дълго време са били съединени с обща пъпна шнур. Когато са пристигнали в Центъра, по-малкото близначе е било дълго едвам 2,3 см. Въпреки дребните си размери, те са били енергични и очевидно нетърпеливи да стъпят на крайници и всяко да тръгне по своя си път, означават от ЦРРСК.

Случаят е от лятото, само че от организацията оповестяват едвам в този момент, тъй като са желали да видят дали и по какъв начин ще се развият дребните костенурки . Оттам означават, че до момента в Центъра са се излюпвали близнаци, само че постоянно единият е бил развъртян изцяло, а другият е останал недорасъл и излюпен във фаза, несъвместима с живота. Радваме се, че станахме очевидци на толкоз забавно развиване в костенурковия живот, допълват от природозащитната организация.

Сега, два месеца по-късно, костенурчетата са към момента дейни и се приготвят за зимен сън, означават от Центъра. Малките ще прекарат зимата при останалите тазгодишни бебета , излюпени в природозащитната организация, само че под наблюдаване. При потребност ще бъдат преместени в помещението, което сега се построява за болните пациенти, които остават на лекуване и през зимата. Напролет, в случай че са задоволително мощни и здрави, те ще поемат към дивото, показват от Центъра за рехабилитация и размножаване на сухоземни костенурки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР