Специалистите препоръчват родителите да отчитат два важни етапа в развитието

...
Специалистите препоръчват родителите да отчитат два важни етапа в развитието
Коментари Харесай

Нека бебето пипа и не забравяйте, че ви наблюдава

Специалистите предлагат родителите да регистрират два значими стадия в развиването на интелигентността на бебето и детето

До 2 години бебето построява връзката си с околния свят посредством сетивата. Ако то не влиза в контакт с избран предмет или човек, той не съществува за него. В този сензорно-моторен интервал интелигентността се развива само посредством непосредствено взаимоотношение.

Малките девойки и момчета изпитват наслаждение от допира до предметите. Опознават ги, като ги допират и даже ги поставят в устата си. Това е една от аргументите да вадят и да разпиляват играчките си. Не пречете на бебето да пипа, с цел да развива интелигентността си.

Много значима е дейната роля на майката – посредством сетивото слух нейният
глас е първата асоциация за наличие. Като възрастните приказват на бебето, стартира да се подтиква построяването на обикновено символно мислене.

Следващият стадий се характеризира с подражателство на поведенчески модели

Детето възпроизвежда дейности и жестове, които с времето се усложняват и одобряват формата на умствен облик.

Всичко, което вижда и чува, образува неговото държание и ползи. В това родителите и останалите възрастни са образец за подражателство.

Започва да се построява и ценностната система на детето – от всичко, което то вижда и чува в фамилията. Отново най-силна е ролята на родителите поради прочувствената обвързаност, която то изпитва към тях.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР