Специалистите по поведенчески разстройства предлагат да си вземете свободен ден

...
Специалистите по поведенчески разстройства предлагат да си вземете свободен ден
Коментари Харесай

Необичайни сигнали за стрес, на които да обърнете внимание

Специалистите по поведенчески разстройства оферират да си вземете свободен ден или просто да си изключите телефона за 24 часа, в случай че забележите някои от следните признаци:

1. Главоболие през уикенда. Внезапно намаляване на напрежението заради обстоятелството, че не сме на работа, може да провокира мигрена, изяснява доктор Тод Швед, шеф на Центъра по проучване на главоболието към Вашингтонския университет. Съветът му е и през почивните дни да се придържате към режима си на спане и хранене от делничните дни. Станете в същия час – така и така несъмнено се будите по това време, закусете постепенно и се насладете на деня без началници и задания, вместо да се пробвате да заспите още веднъж.

2. Периодични крампи. Неприятните мъчителни схващания се следят два пъти по-често при дами под стрес в сравнение с при тези, които живеят без непрекъснати паники и напрежение, оповестяват учени от Харвардския лицей за публично здраве. Причината е нарушаване на хормоналния баланс, породен от положението на стрес. Физическите извършения могат да облекчат недоволствата освен от крампите, само че и да успокоят напрежението, като понижат интензивността на симпатиковата нервна система.
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР