Специалистите от Спасителния център на Зоопарк Варна направиха нещо много

...
Специалистите от Спасителния център на Зоопарк Варна направиха нещо много
Коментари Харесай

Специалисти с добри сърца направиха нещо много хубаво във Варна

Специалистите от Спасителния център на Зоопарк Варна направиха нещо доста хубаво. След като се погрижиха за потърпевша птица, през днешния ден те я върнаха на независимост.

Вижте какво пишат от Спасителния център: Здравейте, другари! Знаете ли по кое време " измерваме “ щастието на една птица? В полет, несъмнено! Когато забележим попаднала птица в нашия Спасителен център за диви животни, главното нещо към което се стремим е да забележим пациента още веднъж да лети свободен.

Такъв е днешния случай. Обикновен мишелов (Buteo buteo) попадна при нас със счупено ляво крило. По време на лекуването не знаехме, дали птицата ще може отново да полети, само че се надявахме на най-хубавото.

Е, от време на време волята за живот е по-силна даже и при неприятна прогноза, тъй като този пациент се възвърне изцяло и след рехабилитация беше сполучливо освободен в предпазена околност " Ятата " край Варна. При освобождаването поставихме идентификационен пръстен на птицата, който може да ни помогне при събиране на данни за миграционните пътища и разпространяването на типа по нашите земи.

Спасителният център рехабилитира заболели, потърпевши и осиротели диви животни от предпазени типове. Използвайки разнообразни способи на учебен метод, ние молим върху отбраната и опазването на родната природа и съхранението на деликатните ни екосистеми. Повече за него, както и потребни препоръки, може да намерите ТУК
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР