Специалисти в най-различни области не спират да повтарят, че връзката

...
Специалисти в най-различни области не спират да повтарят, че връзката
Коментари Харесай

Главният онколог на Русия посочи продуктите, причиняващи рак

Специалисти в най-различни области не стопират да повтарят, че връзката сред положителното здраве и вярното хранене е директна. Наред с избирането на най-хубавия хранителен режим, те предизвестяват, че има храни, които несъмнено предизвикват съществени болести.

Главният онколог на Министерството на здравеопазването на Руската федерация проф. Андрей Каприн разгласи най-опасните хранителни артикули и привички на хората, които предизвикват рак.

Според статистиката на съветското здравно министерство, най-податливи на онкологични болести са хората от 70 до 79 години, само че възрастовата граница няма и от подлото заболяване страдат и умират от ден на ден и повече младежи, написа zdrave.to. Най-разпространената диагноза измежду мъжете е рак на белия дроб, а при дамите – рак на гърдата.

Проф. Андрей Каприн описа по какъв начин питателните привички на руснаците предизвикат развиването на онкологични болести все по-често.

Сред най-вредните образци от масата са мазната храна и овкусителите и добавките във фастфуда. Когато те се съчетаят с ниската физическа интензивност и други нездравословни привички, обстановката става сериозно рискова, изяснява доктор Каприн.

– Мазната храна, разбичните хранителни добавки, изключително тези във фастфуда, изобилното хранене с алено месо и поглъщането на огромни количества алкохол, малко преносимият метод на живот и затлъстяването – това са фактори, които са безусловно канцерогенни, акцентира онкологът.

Каприн означи особено, че пушенето покачва риска от рак от 30 до 50 пъти. И то освен риска от рак на белите дробове, а и на други органи.

Специалистът уточни, че учените по целия свят правят проучвания в търсенето на връзка сред това, с което се храним и заболяванията, които ни мъчат. Вече е известно, че рискът от развиването на рак на червата понижава доста, в случай че се понижи използването на месни полуфабрикати и се разнообрази менюто с повече зеленчуци.

А ежедневната приложимост на лук и чесън, да вземем за пример доста намалява риска от онкологични болести.

Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР