Специалисти от малката френска компания „Москитофри“ създадоха миниатюрен апарат, способен

...
Специалисти от малката френска компания „Москитофри“ създадоха миниатюрен апарат, способен
Коментари Харесай

Медальон прочиства въздуха от коронавируси

Специалисти от дребната френска компания „ Москитофри “ сътвориха дребен уред, кадърен да очиства въздуха от коронавируси на 93,5 %, съобщи БНР.

Уредът се носи на шията във формата на медальон, заяви парижкият вестник „ Паризиен “, представен от ТАСС.

Фирмата, основана край Париж, в началото е профилирана за битка с маларията и пренасящите я комари. За задачата нейните експерти основали уред, който не разрешава на комарите да откриват човек в околното пространство. Учените отчели, че комарите се притеглят от молекулите на миризмата на индивида. Апаратът разрешава да се сътвори към индивида електрическо поле, под въздействието на което тези молекули падат надолу към земята, което изцяло дезориентира комарите.

След началото на пандемията, когато стана известно, че коронавирусите се популяризират по въздушно-капков път, специалистите на компанията решили да внесат в основания към този момент уред против комари такива промени, които да разрешат по подобен метод да се отстраняват и вирусите на. За задачата те добавили в устройството мини-озонатор, като употребявали и някакъв минерал, чието наименование те пазят в загадка.

Новият апарат минал сполучливи тествания в парижкия институт „ Пастьор “. Там бил извършен опит, при който във въздуха на херметично затворено помещение било вкарано огромно количество коронавируси. Измервания след 10-минутна работа на защитния апарат посочили, че от въздуха са отстранени към 94 % от коронавирусите. При опита не са употребявани коронавируси от типа, който провокира Covid-19, само че учените са уверени, че той ще бъде също толкоз ефикасен и против новия ковид.

Вълшебният „ медальон “ към този момент е публично утвърден от института „ Пастьор “. При работа той изпуска вътре в корпуса си микроскопични искри, които не съставляват ни най-малка заплаха за индивида, като се изключи извънредно чувствителни към електромагнитно поле хора.

В момента компанията създава по 400 000 устройства на месец и е достигнала лимита на своя потенциал. Значителна част от съставените елементи на уреда се създават в Китай. Той коства 79 евро и може да работи с едно зареждане 20 часа.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР