Специален подарък от името на всички жители на Асеновград, които

...
Специален подарък от името на всички жители на Асеновград, които
Коментари Харесай

Асеновград със специален дар за Мустафа Карадайъ

Специален подарък от името на всички поданици на Асеновград, които почитат Движение за права и свободи, направи Рамадан Аталай, член на ЦОБ и лидер на листата на Движението в Пловдив-област, на водача на Движение за права и свободи и претендент за президент Мустафа Карадайъ. Аталай му подари монета с лика на Иван Асен ІІ от едната страна и Асеновата цитадела от другата.



Цар Иван Асен ІІ се отличава с огромната си дипломатичност и с огромното си държавническо мислене. Той прави България могъща, съобщи Аталай по време на протест на Движение за права и свободи пред паметника на великия общественик в Асеновград.

И съобщи: " Освен Движение за права и свободи няма друга политическа групировка, която да има смелостта, честността и доблестта да се яви пред паметника на Иван Асен ІІ и да подкани и Асеновград, и цяла България за обединяване ".

Ние сме призвани да вършим история и да водим нашата Родина България в вярната посока, съобщи Мустафа Карадайъ на предизборната среща в града. В нея участваха още Искра Михайлова, претендент за вицепрезидент, Халил Летифов, зам.-председател на Движение за права и свободи, Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ, Атидже Вели, евродепутат от ДПС/ " Обнови Европа " и Рамадан Аталай, член на ЦОБ и лидер на партийната листа в Пловдив област.



Така направихме преди 32 години, когато с голи ръце излязохме против танковете на тоталитарния комунистически режим и докарахме демокрацията в България. Днес сме призвани да зададем новата посока в нашата Родина България. Дошло е време за нов стадий от развиването на демокрацията - стадий, в който избираме претендентите по техните качества, както прави съвременна Европа, сподели Мустафа Карадайъ.

Създателите на Конституцията доста ясно са определили ролята на президента. Но, за жалост, видяхме президент, на който му дърпат ушите пред камерите. И президент, който умишлено нарушава Конституцията и влиза в междуличностни борби, които прерастват в институционални войни и водят до рецесия на държавността и демокрацията, сподели още водачът на Движение за права и свободи.



Той напомни, че по време на рецесии президентската институция е мястото, където партиите със своите разлики би трябвало да реализират единодушие за правилните решения. Две години имаме Ковид-пандемия, а Консултативният съвет по национална сигурност не се събирал нито един път, напомни Карадайъ. И заяви последните страшни числа от статистиката на Световната здравна организация.

В 85-милионна Турция смъртните случаи са 200, в 7-милионна България - над 300. Смъртните случаи на милион в Турция са 800, в България 3 500. Това са техните взети ограничения - първи по смъртност сме в Европа и света, сподели Мустафа Карадайъ.

Като вицепрезидент на България ще бъда лице, глас и мотор на сплотяващи нацията начинания и дела, съобщи Искра Михайлова. И уточни, че една от тези дела е българското културно-историческо завещание да стане част от европейското.

Ще слага Асенова цитадела на европейската карта на културното завещание. Модерният европеец да се усеща длъжен да пристигна да види по какъв начин се е градила онази Европа - много преди европейския Ренесанс тук, по тези земи, сме посочили по какъв начин се гради бъдещето на днешна Европа, сподели Михайлова.



За да решаваме проблемите на страната имаме потребност от специалисти, от капацитет, от отговорност и от единство. Всички в листата на Движение за права и свободи в Пловдив област отпред с Рамадан Аталай са потвърдили, че могат да извършват поетите към българските жители задължения, съобщи Халил Летифов. И добави: " Ние в Движение за права и свободи сме виновни и поредни, пазиме българския народен интерес и единството на нацията и страната ".

Президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк напомни популярната тирада на Мартин Лутер Кинг през 1963 година И съобщи: " Днес и аз имам фантазия. България да бъде мощна страна, да прави оценка своя капацитет, да работи за икономическото развиване на своите жители, да се отнася с достолепие към всеки един, без значение от неговото разграничение ".



Днес отговорността да сплоти България и отново да я поведе по европейския й път още веднъж е на Движение за права и свободи. Така, както през 2007 година я направи член на Европейски Съюз, сподели Атидже Вели. И добави, че депутатите на Движението дружно с евродепутатите му са хората, които ще доведат европейските политики в Асеновград и всяко едно друго обитаемо място в България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР