Спецакция в Шуменска област. Специализирана полицейска операция за противодействие на

...
Спецакция в Шуменска област. Специализирана полицейска операция за противодействие на
Коментари Харесай

Спецакция в Шуменска област

Спецакция в Шуменска област. Специализирана полицейска интервенция за противопоставяне на стандартната престъпност се организира на територията на Шуменска област. Целта е да подобрим средата за сигурност и да подсигуряваме публичния ред. Това заяви пред публицисти шефът на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи старши комисар Георги Гендов.

“В резултат на осъществен разбор са изведени уязвимите зони и места, които ще бъдат обект на инспекциите. Ще правим и спомагателни мероприятия и дейности, които ще целят да пресечем противозаконна активност и да установим причинители на закононарушения. Допълнително са построени контролно-пропускателни пунктове на разнообразни места в региона. Там ще бъдат осъществени инспекции на водачи за съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата. Ще следим за неправоспособни водачи, както и за недопускане на ръководство на моторни транспортни средства под въздействието на наркотични субстанции и алкохол ”, означи Гендов.

По думите му досега има шест формирани досъдебни производства – за ръководство под въздействието на наркотични субстанции, за обири на дърва за огрев, за нелегално присъединение към електропреносната мрежа и други закононарушения.

В интервенцията, с изключение на чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи, вземат участие сили на жандармерията, чиновници на Националната организация за приходите, на Регионалната ревизия по околната среда и водите, на Община Шумен, на Областната дирекция за сигурност на храните и чиновници на горски и ловни стопанства, посочи Гендов.

В резултат на засиления надзор и поредиците от профилирани полицейски интервенции се регистрира понижение на престъпността през 2022 година в Шуменска област спрямо миналата година. През предходната година са регистрирани 1796 закононарушения, от които са разкрити 1092, или близо 61 %. През 2021 година записаните закононарушения са били със 110 повече, като са разкрити към 52 % от тях. Наблюдава се спад на взломните и домовите обири, както и на кражбите от магазини, сподели още Гендов.

„ Засега профилираната полицейска интервенция ще бъде 24-часова “, уточни шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи Шумен. Подобни интервенции ще се организират през цялата година. Идеята е да обезпечим сигурността на жителите, да бъдат спокойни и да знаят, че живеят в една сигурна среда, добави ст. комисар Георги Гендов.

Сяочжай Тянкен- най-дълбоката дупка в света

 

Спецакция в Шуменска област

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР