Спестяването на електроенергия може да бъде полезно за бюджета и

...
Спестяването на електроенергия може да бъде полезно за бюджета и
Коментари Харесай

Температурите падат, а сметките растат: Съвети за спестяване от електроуредите

Спестяването на електрическа енергия може да бъде потребно за бюджета и за околната среда. Ето някои препоръки и образци за спестовност през зимата:

Използвайте енергоспестяващи крушки: Крушките с ниска консумация на електрическа енергия, като LED или CFL, могат да спестят доста количество сила спрямо обичайните крушки.

Редовна поддръжка на отоплителните системи: Редовната грижа за отоплителните системи, като разчистване на филтрите и системите за вентилация, може да усъвършенства успеваемостта им и да спести сила.

Топлоизолация на дома: Добра изолираност на прозорците, вратите и стените може доста да понижи потребността от отопление. Проверете за пукнатини и проблеми с изолацията.

Разумно отопляване: Не е нужно да отоплявате целия дом, в случай че сте единствено в една стая. Използвайте портативни отоплителни уреди или термостати с програмируеми настройки, с цел да регулирате температурата по отношение на вашите потребности.

Изключвайте уредите, когато не са в приложимост: Изключвайте тв приемника, компютрите и други електроуреди, когато не ги употребявате. Дори в режим на подготвеност, те могат да употребяват сила.

Използвайте бойлер с таймер: Настройте бойлера да работи единствено по време, когато е належащо да се затопли водата, да вземем за пример преди банята или приготвянето на храна.

Сушилня за облекла: Ако е допустимо, използвайте сушилнята за облекла по-рядко. По-добре е да употребявате стенд за сушене на облекла или да ги оставите да изсъхнат естествено.

Използвайте пердета или външни щори: Завеси или щорите на прозорците и вратите могат да понижат загубата на топлота и да усилят енергийната успеваемост на дома.

Топли обувки и облекло: Носете топли обувки и облекло в дома, изключително в случай че сте в студени пространства. Това ви разрешава да се стоплите без да поставяте в допълнение натоварване върху отоплителната система.

Готварски тактики: Използвайте похлупак на съда по време на готвене, защото това ще помогне за по-бързото подготвяне на храната и по-малко загряване на кухнята.

Поддръжка на хладилника и фризера: Редовното топене на фризера и поддържане на вярната температура в хладилника (около 4 градуса по Целзий) могат да понижат потреблението на електрическа енергия.

Спестяване с вода: Използвайте топла вода с мярка.

Режим на компютрите и офис уреди: Ако работите от у дома, използвайте режим на икономисване на сила или латентен режим на компютрите и офис уредите, когато не са в приложимост.

С тези практики можеш да подобриш енергийната успеваемост на дома си и да намалиш разноските за електрическа енергия. Какво ще пробваш първо?
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР