Спешно търсят хора за нуждите на МВР. Полицията обяви конкурси

...
Спешно търсят хора за нуждите на МВР. Полицията обяви конкурси
Коментари Харесай

МВР спешно търси да наеме 5000 служители

Спешно търсят хора за потребностите на Министерство на вътрешните работи. Полицията разгласи състезания за над 5000 чиновници на реда.Недостигът е налице, защото доста чиновници са се пенсионирали или са минали на други длъжности и в други дирекции. Полицията търси да назначи 5027 униформени в цялата страна. Това е 10% от щата в системата.
Най-много служители на реда се търсят в най-голямата дирекция – столичната. Конкурс е разгласен за 306 патрулиращи служители на реда, 50 пътни служители на реда, 50 оперативни служащи и 15 проверяващи.Може да кандидатства всеки, който дава отговор на избрани условия – да бъде български жител, до 40 години, неосъждан, да няма обвинявания против него, физически и душевен кадърен.Одобрените претенденти за служители на реда ще преминат специфични курсове – в Академията на Министерство на вътрешните работи и в центровете за подготовка. Заплатата за униформени ще бъде сред 700 и 1000 лв.. За проверяващите служители на реда, за които е наложително юридическо обучение, тя ще бъде по-висока – над 1000 лв..
Оказва се, че искащи да станат чиновници на реда има – в някои служби за едно място се борят по петима души.Към специалността демонстрират интерес хора от всевъзможни сектори, даже и приключили Консерваторията, описват от Столична дирекция на вътрешните работи.„ Преди всичко търсим стимулирани хора, които желаят да работят и да се развиват в Министерство на вътрешните работи, да са душевен уравновесени и физически добре готови. Други качества са преданост, комуникативност, работа в екип”, изброи зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Борислав Борисов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР