Спешните медици няма да описват по минути прекараното време с

...
Спешните медици няма да описват по минути прекараното време с
Коментари Харесай

Спешните медици няма да описват всяка минута с Covid-пациент, но недоволството им продължава

Спешните медици няма да разказват по минути прекараното време с заболели от ковид, стана ясно от дадените от Министерството на здравеопазването уточнения откакто против новата методика, по която ще получават спомагателни хонорари за работа в рискова среда. Въпреки това обаче недоволството остава, защото незабавните медици не утвърждават новото условие пари да се получават единствено за потвърдено инфектирани с Covid-19. Причината е, че огромна част от адресите, които посещават са на хора, които не са диагностицирани публично.

В четвъртък следобяд доктор Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в Спешна помощ е била на среща в Министерство на здравеопазването със зам-министър Димитър Петров, на която ведомството е дало уточнения по методиката.

“На срещата участва и специалист от финансовия отдел на Министерство на здравеопазването. След като ме изслушаха, те откриха,че методиката се пояснява погрешно и ми обясниха някой детайлности, които ще бъдат, разпратени до всички центрове за незабавна здравна помощ ЦСМП “, изясни Кателиева.

След като е чула разясненията, Кателиева счита, че спомагателното възнаграждение по новата методика ще е заслужено. Тя изяснява, че на всяко дежурство, на което сътрудниците ѝ диагностицират, лекуват или транспортират пациент с потвърден Covid- 19, за него ще получат в допълнение заплащане. Бонусът е 6.49 лв. на час, т.е. при 12-часово дежурство, на което е имало Covid пациент, ще получават към 78 лв.. На наряди, на които нямат контакти с пациенти с потвърден Coviа-19, надлежно няма да получават спомагателни средства към заплатата.

Новината, обаче, не беше посрещната с екстаз от работещите в системата. Според тях обясненията на Министерство на здравеопазването се разминават с получените първоночално в ЦСМП методика и отчетни форми. Затова те чакат да получат новите напътствие от Министерство на здравеопазването. Освен това са твърдо срещу, че в методиката е превдидено възнаграждение единствено за потвърдените случаи на Covid- 19.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР