Спешна проверка в залива Вромос.Поводът е сигнал за багер, който

...
Спешна проверка в залива Вромос.Поводът е сигнал за багер, който
Коментари Харесай

Спешна проверка в залива Вромос заради копаещ багер

Спешна инспекция в залива Вромос.

Поводът е сигнал за екскаватор, който копае във водите на залива. Жители на Черноморец разпространиха и фотоси, а екипи на Министерство на вътрешните работи бяха изпратени на място. В последният работен ден от седмицата, в края на деня поданици на Черноморец видели багерът да копае. Направили фотоси и ги качили в обществената мрежа. Екатерина е публицист и от години живее в Черноморец. На място вижда резултатите от активността на багера.

“Това,което е насипано, както се вижда белите камъни не са били там, те са насипани преднамерено. Иначе брегът е скалист, само че доколкото разбрах този човек е желал да прави кей”, споделя журналистът Екатерина Капрова, предава

Други поданици на Черноморец описват, че виждали цяла седмица, че се работи на терена

„ Той работи цяла седмица. Тук имаше камъни. Нагоре към крепостта хвърляха камъни. Идете, вижте горе драките са цялостни с камъни-Не съм подавал сигнал. Мисля, че е законно”, показва Никола Стефанов-жител на Черноморец

Камъни са нахвърляни и по пътя за ранновизантийската цитадела Акра, която е археологическа атракция от няколко години, сподели инспекция на място. И през днешния ден на място пристигнаха заместител регионалният шеф, кметът на Черноморец и екип на Министерство на вътрешните работи. Засегнатият терен е извънредно държавна благосъстоятелност.

„ Част от скалите са си били тук и преди, доколкото разбрах от локални поданици,но насипването и навлизането на тежката техника върху тях и може би донасипване на други е факт”, твърди Пламен Янев, зам.-областен шеф на Бургас.

По думите на кмета на Черноморец има позволение само за заравняване в частен терен- на първа линия.

„ Строително позволение допускам, че не е издадено, само че индивидът, който прави тези действия тук, се знае кой е”, показва Росен Деспо, кмет Черноморец.

„ Мисля, че всички се убеждаваме, че няма по какъв начин да има спор, че е навлязъл в терен, извънредно държавна благосъстоятелност. Оттук нататък се надявам откровено да бъде открит несъмнено причинителя,за да може да бъде заведено досъдебно произвеждане и от там правосъдните органи да вземат съответните мерки”, съобщи и зам.-областният шеф.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР