Спешен лекар от София, тръгнал моментално за Сирия след силните

...
Спешен лекар от София, тръгнал моментално за Сирия след силните
Коментари Харесай

Лекар от Сирия у нас се завърна в родината: Навсякъде се чуват писъци, а няма кой да извади живите...

Спешен доктор от София, тръгнал мигновено за Сирия след мощните земетресения, лишили живота на десетки хиляди, описа потресаващи детайлности за избавителната акция в турската съседка. 

Д-р Мохамед Алибрахим потегля към Сирия с частна кола за спешна помощ от Варна на 11 февруари. Доктор Алибрахим описа за Българска национална телевизия, че 12 години не е бил в Сирия поради войната. Това, което вижда в този момент там, е съсипия, апетит, бедност и заболявания.

Той няма семейство в Сирия. Загубил го във войната. Но в очите на всеки потърпевш вижда собствен непосредствен. Връща се в родния си град Алепо 12 години по-късно. За да оказва помощ, тъй като такава е задачата му като доктор.

" Не разделям хората на нашите и вашите, или на мюсюлмани и християни. Всички хора са специфични за мен и държа еднообразно за тях ". Не крие сълзите си при съкрушителната панорама.

" Чувам хората по какъв начин викат, че са живи, обаче няма техника, няма кой да ги изкара, хората ровят с ръце... и деца, и бебета и така нататък Там е ужасно сега, в действителност хората споделят, че това е краят на света ".

Оцелелите живеят в боязън, спят на открито при минусови температури без годна вода за пиянство. Холерата се популяризира наедно с глада и суматохата. И все пак, там някъде се прокрадва и милосърдието.

" Хората, в случай че имат две части самун, дават едно парче на тези, които оказват помощ ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР