Спекулации предизвикаха протестите след убийството в Пловдив, категорична е Галина

...
Спекулации предизвикаха протестите след убийството в Пловдив, категорична е Галина
Коментари Харесай

Прокурор: Д-р Димитров няколко пъти сменя версията си

Спекулации провокираха митингите след убийството в Пловдив, безапелационна е Галина Андреева.

Лекарят, умъртвил мъж, който се опитвал да обере гаража му в Пловдив, няколко пъти сменял версията си за това с какви предмети го е замерял крадеца, заяви Народоосвободителна въстаническа армия. Първоначално доктор Иван Димитров споделил, че Жоро Джевизов го е нападнал с тръба. После твърдял, че е бил нападнат с табела. Според третата версия на медика крадецът хвърлил нож по него, което го принудило да стартира да стреля. Изпразнил целия пълнител на нелегално притежаван револвер. Само един от патроните попаднал в тялото на Джевизов и го умъртвил. Това изясни заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева.

„ Стреляно е отблизо разстояние в тялото на жертвата ”, сподели още обвинителят.

Тя акцентира, че обвиненият е доста по-едър и по-висок от крадеца и не е ясно за какво не се е опитал да го залови, вместо да стреля по него.

„ Убийството е осъществено при превишаване рамките на неизбежната защита. Нападението от страна на крадеца е било отблъснато с несъразмерна мощ ”, сподели още Андреева.

Според нея митингите, провокирани от ареста на доктор Димитров, били провокирани от спекулации. Андреева акцентира, че детайлите към закононарушението са оповестени няколко дни след осъществяването му, защото на проверяващите е било нужно време да открият какво тъкмо се е случило.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР