Спекулативната треска (ажиотажът) около продажбата на bTV, която е една

...
Спекулативната треска (ажиотажът) около продажбата на bTV, която е една
Коментари Харесай

Сделка за милиарди: А1 купува bTV


Спекулативната тресчица (ажиотажът) към продажбата на bTV, която е една от най-големите частни малките екрани у нас, е измежду най-коментираните в последно време тематики, става още по-сериозна.

 

Интересна детайлност е, че на сцената излиза още един евентуален покупател и точно с него има огромна възможност да бъде осъществена договорката.

Кандидат-купувачът на медията е телекомуникационният оператор „ А1 България ”, предлагащ мобилни и телефонни услуги и интернет, както и интерактивна, цифрова и сателитна телевизия и е притежател на четири спортни канала с марката МАХ Sport.

 

От 2017 година предприятието е благосъстоятелност на „ А1 Телеком Аустрия Груп ”, европейският клон на мексиканската далекосъобщителна компания „ Америка Мовил ” в съдружничество с държавното управление на Австрия.

През 2021 година „ А1 България ” регистрира доходи от 574,1 млн. евро, а основно настоящо лице за реализирането на договорката с bTV е шефът на компанията в България Александър Димитров.

 

Телевизията бе купена през 2020 година от РРF Group на чешкия милиардер Петр Келнер, който почина при случай с хеликоптер на идната година.

Ако покупката в този момент се реализира, телекомуникационната компания А1 ще има и телевизия, както United Group, водещият снабдител на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, е притежател на Vivacom и медийната компания „ Нова Броудкастинг Груп ”.

 

През предишния месец обаче се появи информация, че United Group възнамерява да продаде част от мобилната си мрежа в търсене на бърза ликвидност.

По информация на профилираната платформа Merger-Market компанията е наела капиталовата банка Goldman Sachs, с цел да откри купувачи на активите.

Твърди се, че към този момент са изпратени писма до евентуални заинтригувани страни, а упованията са първите предложения да дойдат преди Коледа. Информацията идва на фона на поскъпващите облигации на United Group поради високата инфлация и все по-високите лихви.

Източник: narod.bg



Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР