Спазвайки законовата процедура, още в събота те са се свързали

...
Спазвайки законовата процедура, още в събота те са се свързали
Коментари Харесай

Осем български граждани блокирани в Израел

Спазвайки законовата процедура, още в събота те са се свързали с отрасловото посолство на Република България в Израел

Вече трето денонощие Израел е във война. Агресия, невиждана по мащаб и организация. А осем български жители, пребиващи на територията на Израел, остават незабелязани от българските управляващи, оповестява Радина Сибирска в рубриката ни " Вашият сигнал до ФЛАГМАН ".

Същите управляващи, които превозиха непознати жители до територията на Република България и употребяват обстановката за следващия политически PR под мотив, че сме измежду първите прибрали сънародниците си.

Спазвайки законовата процедура, още в събота те са се свързали с отрасловото посолство на Република България в Израел. И чакат, чакат към този момент трети ден, тъй като места за тях в държавния аероплан няма.

Аргументът от посолството е, че част от тях са с двойно поданство и не следва да бъдат третирани като туристи. Били са посъветвани да потърсят полет през Йордания. А в актуалната обстановка прекосяването по този маршрут (Кабул-Петра) е равнозначно на самоубийство.

Макар, половината от тези души да са родени на непозната територия, това съображение ли е да останат под обстрела на хиляди балистични ракети?

Същите са получили образованието си в България, работят в България и заплащат налози и осигуровки само към хазната на Република България. Въпросът е, прави ли те двойното поданство подчовек или субгражданин?

Потърпевшите споделят, че останалите четирима в групата са напълно български жители, та и те ли следва да бъдат третирани като туристи?

Множество въпроси без отговор.

Да се надяваме този зов да предизвика българските управляващи към приоритизиране на българските ползи и в частност, на българските жители.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР