Спазването на противоепидемичните мерки и ограничаване струпването на хора в

...
Спазването на противоепидемичните мерки и ограничаване струпването на хора в
Коментари Харесай

Oт понеделник в област Сливен влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки

Спазването на противоепидемичните ограничения и ограничение скупчването на хора в огромните супермаркети в Сливен бе тематика на срещата сред регионалния шеф Минчо Афузов, представителите на държавните институции и ръководителите на хипермаркетите и търговски вериги. По рекомендация на РЗИ и ОДБХ на входа им ще се позволяват избран брой клиенти, с цел да се избегне претоварване на избрания потенциал за гости.

Oт понеделник, 24 януари в област Сливен влизат спомагателни противоепидемични ограничения. 

Възобновява се вътрешният надзор за съблюдаване на физическа отдалеченост сред чакащите клиенти пред витрините и касите. Областният шеф Минчо Афузов разяснява, че са поискали от шефовете повече каси да обслужват клиентите, с цел да няма скупчване на хора. 

" Така да вземем за пример, в случай че обикновено разкриват каса на пети човек, в този момент да я разкриват на втори или на трети. Също по този начин поеха ангажимент да тестват личният състав си за висока температура, както при идване на работа, по този начин и междинно някъде в средата на работната промяна. "  

По време на срещата са дадени са рекомендации чиновниците на касите да носят маски с по-висока степен на отбрана, а еднократните да се сменят на два часа. За магазините, в които се желае зелен документ полицията е поела ангажимент да спомага на защитата. Ще се следи клиентите да са с вярно сложени маски при пребиваването в комерсиалните обекти. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР