Спазването на безупречна хигиена и носенето на медицинска маска са

...
Спазването на безупречна хигиена и носенето на медицинска маска са
Коментари Харесай

Храните със селен ни предпазват от коронавирус

Спазването на безупречна хигиена и носенето на здравна маска са измежду главните наставления за предотвратяване от върлуващия сега ковид. Освен тези ограничения е редно да обърнем особено внимание и на метода си на хранене, предлагат експерти.

Съществува връзката сред дефицита на селен и РНК-вирусите, към които спада и подлият ковид, напомнят проф. Диана Йонова, д.м. и доцент В. Димитрова, които готвят в материал, отдаден на тази забавна взаимозависимост. Те акцентират и че COVID-19 е поразил най-силно Китай и двете области в Италия, където се следи привършване на селеноензимите антиоксиданти при популацията.

За това учените предлагат като мярка против вирусите да следим и равнищата на селен в кръвта. Както и при открит недостиг на този минерал да се одобряват от 50 мкг до 100 мкг на ден в продължение на 4 седмици.

Приемът на богати на селен храни също е от изгода.

Кои обаче са продуктите, съдържащи селен?

 Храни със селен

Към богатите на селен храни спадат яйцата, бразилските орехи, рибата, свинско, телешко, пуешко, пилешко, извара.

Добри източници на селен са още суровите слънчогледови семки, гъбите, оризът, овесът, бобът, спанакът, лещата, прясното и киселото мляко.

За по-добро равнище на селен хапвайте и банани, кашу, бадеми, домашна шунка.

И помнете, че селенът е мощен антиоксидант, който оказва помощ освен в битката с вирусите, само че и взе участие във всички значими функционалности на вашето тяло. Следете за неговите равнища освен в сезоните на настинките и грипа, само че и когато и да е на годината.

Това важи с цялостна мощ изключително в случай че не се чувствате добре. Сред признаците за недостиг на селен са периодически болки в мускулите и ставите, хронична отмалялост, незаинтересованост, тъмни кръгове под очите, репродуктивни усложнения, проблеми с щитовидната жлеза.

За да си набавите този по този начин скъп минерал, разчитайте освен на питателните добавки, само че и на разнообразното хранене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР