Спътникът “Белинтерсат-1 няма нищо общо със “Старлинк Днес президентът на

...
Спътникът “Белинтерсат-1 няма нищо общо със “Старлинк Днес президентът на
Коментари Харесай

В епохата на Старлинк: Беларус се похвали с обикновен спътников интернет!

Спътникът “Белинтерсат-1 ” няма нищо общо със “Старлинк ”

Днес президентът на Беларус сподели сателитна наземна станция, която може да разпределя интернет по wi-fi. Александър Лукашенко разяснява, че Илон Мъск е похарчил милиарди за интернет услугата, а беларуските военни са я създали гратис. И в случай че това звучи смехотворно, сигурно най-малко част от беларусчаните му имат вяра. А вие досещате ли се къде е уловката?

Може би самият Лукашенко е не запомнил, само че Република Беларус е похарчила $300 милиона за основаването на спътника “Белинтерсат-1 ”. По-голямата част от тези пари са отишли в Китай, които са конструирали и изстреляли този спътник. Изстрелването е било осъществено през 2016 година, като докъм 2019 година спътникът е бил употребен на 35% от потенциала си.

От потребителска вероятност разликата сред общоприетия геостационарен сателитен интернет и “Старлинк ” е в размера и мощността, която употребява наземната станция. Видеото, изобразяващо Лукашенко, е деликатно снимано по подобен метод, че феновете да не могат да видят голямата сателитна паница, която е нужна за връзка. Но купчината кабели не е била изрязана – чудесно решение за полеви условия

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР