Спасяването от страна на индийския флот на търговски кораб от

...
Спасяването от страна на индийския флот на търговски кораб от
Коментари Харесай

Спасяването на кораба Руен демонстрира специалните сили на Индия от световна класа, казват анализатори

Спасяването от страна на индийския флот на търговски транспортен съд от пирати край крайбрежията на Сомалия предишния уикенд демонстрира по какъв начин армията на Делхи е развила качества на специфичните сили наедно с някои от най-хубавите в света, споделят анализатори, написа CNN.

Флотът избави 17 членове на екипажа на кораба " Руен " по време на интервенция против пиратството, траяла близо два дни, съгласно известие за вести на индийския флот, без да се оповестява за жертви. Десетки пирати са били арестувани, се споделя в известието.

Операцията включваше военноморски унищожител, патрулен транспортен съд, транспортер C-17 на индийските военновъздушни сили, летящ повече от 1500 благи, с цел да десантира морски командоси, военноморски дрон, разследващ дрон и разследващ аероплан P-8, се споделя в известието.

„ Успехът на интервенцията бележи индийския флот като мощ от най-голям клас във връзка с образование, командване и надзор и други качества “, сподели Джон Брадфорд, помощник на Съвета за интернационалните връзки.

„ Това, което бележи тази интервенция като впечатляваща, е по какъв начин рискът е редуциран до най-малко посредством потребление на координирана мощ, която включва потреблението на боен транспортен съд, дронове, самолети с закрепени и роторни крила и морски командоси. “

Експертите се притесняват, че нестабилната обстановка със сигурността в Червено море заради офанзивите на основаните в Йемен бунтовници хути против търговски кораби може да обвърже интернационалните сили и да даде прозорец за сомалийските пирати в близкия Африкански рог – представлявайки опасност за милиарди долари за световната стопанска система.

Йемен и Сомалия са измежду най-бедните народи в района, и двете опустошени от години на революция.

Залавянето на кораба " Руен " от сомалийските пирати през декември предходната година означи първото сполучливо похищение на транспортен съд край крайбрежията на страната от 2017 година Испански, японски и индийски военни кораби са наблюдавали кораба за насипни товари, плаващ под флага на Малта и ръководен от България, до момента в който е бил отведен в териториалните води на Сомалия, съгласно отчет от декември на Военноморските сили на Европейския съюз.

Но когато " Руен ", ръководен от пиратски екипаж, предходната седмица напусна водите на Сомалия с желанието да извърши пиратски дейности в намерено море, индийският флот предприе ходове, с цел да го прихване, съгласно изказване на флота, оповестено на обществената платформа X.

Разрушителят INS Kolkata, работещ в региона, с цел да помогне за гарантиране на интернационалната морска сигурност, употребява дрон, изстрелван от транспортен съд, с цел да удостовери, че " Руен " се ръководи от въоръжени пирати, се споделя в индийското изказване.

След като пиратите стреляха по дрона, унищожавайки го, а по-късно и по самия индийски боен транспортен съд, Kolkata отговори, като стреля по " Руен ", дезактивирайки ръководството и навигацията му, се споделя в изказването.

Докато INS Kolkata искаше да се съобщи на пиратите, командосите се спуснаха с парашут след 10-часов полет от Индия, споделиха военновъздушните сили на X. Салове също бяха пуснати в океана от огромния превоз за морски пехотинци, с цел да доближат до " Руен ".

Индийската проява на мощ се оказа прекомерно огромна за пиратите.

„ Поради нескончаем напън и калибрирани дейности от страна на индийския флот през последните 40 часа, всички 35 сомалийски пирати се предадоха “, се споделя в изказването на флота.

Българските водачи, в това число президентът Румен Радев, благодариха на Индия и нейния министър председател Нарендра Моди за интервенцията.

„ Моята откровена признателност към (Моди) за смелата акция на (ВМС) при спасяването на отвлечения български транспортен съд „ Руен “ и неговия екипаж, в това число 7 български жители “, написа Радев на X.

Анализаторът Карл Шустър, някогашен капитан от Военноморски сили на Съединени американски щати, сподели, че случаят акцентира професионализма на индийския флот и сподели, че морските командоси на Делхи, известни като MARCOS, са се поучили от своите сътрудници от Съединени американски щати и Англия.

„ Самият индийски флот е добре подготвена и дисциплинирана професионална мощ “, сподели Шустер.

Близо осеммесечното образование на MARCOS е моделирано по английската SAS. Въпреки доста интензивния развой на асортимент, единствено към 10% до 15% от постъпилите приключват образованието “, сподели той.

Анализаторите означават, че индийският флот има опит в интервенциите против пиратството отпреди повече от 20 години – и неспокойната обстановка със сигурността в един от главните морски пътища в света значи, че те евентуално ще бъдат извикани още веднъж.

На януарски брифинг за медиите представител на индийското министерство на външните работи сподели, че морската сигурност в района е приоритет за Индия.

„ Продължаващите действия там в действителност са мотив за безпокойствие и засягат нашите стопански ползи “, сподели формалният представител Шри Рандхир Джайсвал.

„ Следим непрекъснато обстановката. Нашите военноморски сили, военноморски кораби са ангажирани с обезпечаването на сигурността на нашите търговски кораби “, сподели Джайсвал.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР