Отец Георги Фотакиев започва да се занимава с наркозависими през

...
Отец Георги Фотакиев започва да се занимава с наркозависими през
Коментари Харесай

Отец Фотакиев с призив: Да направим толкова лесен достъпа до лечение, колкото е този до дрога

Отец Георги Фотакиев стартира да се занимава с наркозависими през 99-та година без да има предварителна настройка за това. До момента през неговия център са минали доста момчета с проблеми с дрогата от цялата страна. Свещеникът даже не помни техния брой. Заради това, че съумява да лекува с религия наркоманите, центърът се търси от подвластни освен от страната, само че и от чужбина. В него поддръжка са намерили хора от Америка, Турция, Израел и Белгия.

" Да създадем толкоз елементарен достъпа до лекуване, колкото е елементарен този до дрога ", насочи апел към българските държавници той.

Въпреки че по думите му " не е почитател на статистиката ", отецът заключи, че към 70% от хората, които са минали през програмата, са се отказали от зависимостите от първия път. 

" С доста обич. Бой с обич ", лекува той подвластните. 

" Тази обич, която Христос ни е дал и споделил с всички нас. Вярата е главната част, която довежда смяната. Хората неведнъж наподобяват безнадеждни, с доста тежки психиатрични и психични увреждания. Разчиташ единствено на Божията помощ, на чудото, което се случва, по време на работата със подвластните. Иначе, може да наподобява прекомерно отчайващо. 1997 година, когато започнах, хората бяха подвластни главно от хероин. Някои от морфин, само че като цяло профилът беше хероин. Там рецесиите бяха ясни, всичко беше като по учебник. Преди 10-15 години започнаха да навлизат амфетаминовите подвластни, метамфетаминовите, след това полиупотреба, провалите в мозъка са доста разнообразни ", описа отец Фотакиев пред бТВ.

По думите му, хората към този момент са непредсказуеми в своето лекуване. " Няма открит цикъл, в който изпадат в рецесии. Влиза доста повече присъединяване на психиатъра, той може да овладее психоматиката посредством лекарства. След което ние да лекуваме с религия ", изясни той. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР