Спасителните служби и водолази претърсват московската канализация и издирват туристи,

...
Спасителните служби и водолази претърсват московската канализация и издирват туристи,
Коментари Харесай

20 туристи изчезнаха в московската канализация, откриха вече 4-ма удавени ВИДЕО

Спасителните служби и водолази претърсват московската канализация и търсят туристи, изчезнали на екскурзия предходния ден. Според разнообразни източници по време на пороен дъжд (в столицата са паднали 40-60% от валежите) хората са били блокирани в подземни тунели и са се удавили.

Предварително е открито, че 31-годишен лидер е направил обход на колектора. Според изискванията на обиколката туристите били спуснати за 9000 рубли и им били показани старите колектори, подземната река Неглинка.

Като част от обиколката им дали калъфи за обувки до коленете, фенерче и ги предизвестили, че спускането може да бъде анулирано заради дъжд.

По незнайна причина лидерът въпреки всичко спуснал група туристи в канализацията. Според друга информация подземен може да са от 5 до 8 души или две групи от по 12 души. Във всеки случай към този момент има съмнение, че всички туристи и лидерът са се удавили.

Към момента броят на изчезналите е повишен на 6 души. Полицията се свърза с изказване до другари на 34-годишната Даря Бикова, следобяд на 20 август, тя отиде на обиколка на „ Тайните на московската тюрма “ и спря да поддържа връзка.

Според телеграм канала SHOT към този момент са открити четири тела.

Сред починалите има трима младежи - 17-годишно момче, две 15-годишни девойки. С тях бил Дмитрий Маркушин, началник на PR службата на компанията Ланит. В канализацията е намерено още едно тяло - на мъж.

Оказало се, че телата на починалите били носени от воден поток към 2 км.

Предполага се, че групата туристи е била в региона на метрото Трубная, оттова лидерът е съумял да изпрати известие до сътрудник. По-късно започнаха да се намират тела край Зарядие.

Между другото, 20 минути след рекордния дъжд в Москва, създателите на Telegram канала „ Отдел за подземни проучвания “ демонстрираха преливащия бунар Неглинка. Нямаше късмет хората да избягат в подобен поток.

Експерти допълват, че под " колекционерската вълна " са попаднали починалите туристи - деца и възрастни. Това е събитие, при което равнището на водата доближава до глезена, а по-късно внезапно се повишава до кръста и нагоре. Потокът се трансформира в цунами в затворено пространство, избива те от краката, няма защо да се хванеш.

„ Единствената точка, където можеха да се скрият от колекторната вълна в Неглинка, беше остарялата плъзгаща камера в региона на Метропол... “, пише Немалахов.

РЕН ТВ съобщава, че следователите са задържали един от уредниците на обиколки в подземията. Ръководи групи от 9 години. Образувано е и наказателно дело за даване на услуги, които не дават отговор на условията за сигурност.

След новината за нещастието известията за екскурзии до столичния колектор започнаха да изчезват от уеб страниците в мрежата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР