Броят на загиналите от жестоки бури и наводнения в Гърция, Турция и България нарасна до 8

...
Спасителни екипи в Турция откриха тялото на изчезнал летовник, който
Коментари Харесай

Спасителни екипи в Турция откриха тялото на изчезнал летовник, който беше пометен по време на внезапно наводнение в къмпинг в северозападна Турция

От Асошиейтед прес 6 септември 2023 г., 4:24 ч. Турция и България се увеличиха до осем в сряда, след като спасителни екипи откриха тялото на изчезнал ваканционен човек, който беше пометен от наводнения, които бушуваха къмпинг в северозападна Турция.

Внезапно наводнение в къмпинга близо до границата с България отнесе бунгала. Стотици домове и работни места в няколко квартала в Истанбул, най-големият град в Турция, също бяха наводнени по време на бурите във вторник.

Поне петима души загинаха, трима в къмпинга и двама в Истанбу, съобщиха властите. Спасителите все още издирваха трима души, обявени за изчезнали в къмпинга.

Жертвите в Истанбул включваха 32-годишен гвинейски гражданин, който беше хванат в капан в приземния си етаж апартамент в квартал Кучукчекмедже с ниски доходи, съобщи турският телевизионен оператор HaberTurk TV.

Наводненията са засегнали повече от 1750 домове и предприятия в града, според Истанбул губернаторство. Те включват редица магазини в квартал Икители, където потопът завлече паркирани превозни средства и кал в мебелните магазини, унищожавайки стоките, съобщи частната новинарска агенция DHA.

Наводненията погълнаха и зона за паркиране на контейнери и камиони в покрайнините на града, където хората намериха безопасност, като се покатериха на покрива на ресторант, съобщават турските медии.

В Гърция рекордни валежи причиниха най-малко една смърт близо до централния град Волос и най-малко петима души бяха обявени за изчезнали. Пожарната каза, че мъжът е загинал, когато стена се е огънала и е паднала върху него.

Властите забраниха движението във Волос, близкия планински регион Пилион и курортния остров Скиатос.

В България буря причини наводнения по южното Черноморие на страната, оставяйки двама жертви. Други трима бяха в неизвестност. Телевизионни кадри показаха автомобили и кемпери, отнесени в морето в южния курортен град Царево.

Властите обявиха извънредно положение в града и призоваха хората да се преместят нагоре, тъй като водата заля приземните етажи на някои хотели.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР