Спасителни екипи в Тайланд издирват футболен отбор, хванат в капана

...
Спасителни екипи в Тайланд издирват футболен отбор, хванат в капана
Коментари Харесай

Издирват футболен отбор, останал заклещен в наводнена пещера в Тайланд

Спасителни екипи в Тайланд търсят футболен тим, заловен в клопката на наводнена пещера.

12-те членове на момчешки футболен тим - на възраст сред 11 и 16 години, както и техният треньор, са влезнали в пещера в провинция Чианг Рай в събота и от този момент са търсени.

Предполага се, че тимът е останал заклещен в пещерата след мощния дъжд - характерен за това време на годината в страната, който наводнил входа на туристическата атракция.

Полицията обаче има вяра, че всички са още живи.

Групата млади футболисти и техният треньор са били на екскурзия в събота следобяд. Спасителните екипи са почнали да ги търсят още същата вечер, откакто са получили сигнали за тяхното изгубване.

Открити бяха велосипедите и спортното съоръжение на децата.

Министърът на защитата наредил на водолази да оказват помощ с търсенето. По-късно локална телевизия заяви, че гмуркачите са намерили диря – леке от ръка на място в пещерата, докъдето равнището на водата не е достигнало.

Thai authorities are searching for a missing football team believed to be trapped inside a flooded cave. Twelve boys aged 11 - 15 and their coach reportedly entered the cave in Chiang Rai province before a storm flooded the entrance. #7News pic.twitter.com/MvMkCBGEIz
— 7 News Adelaide (@7NewsAdelaide) 25 юни 2018 година
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР